marți, 23 aprilie 2013

O mica bucurie de Pasti intr-un ocean de suferinta. Impreuna putem face mai multe pentru Flavius Stefanut!

L-am gasit pe Flavius intr-unul din saloanele sectiei Oncologie Pediatrica  al Spitalului Marie Curie. Este un baietel de 8 ani, cuminte, frumusel foc, destul de firav si aparent fara nici o problema. Se joaca, deseneaza, citeste, cu toate ca nu a mers la scoala niciodata. Aceste lucruri specifice copilariei le-a invatat impreuna cu parintii lui care il vegheaza in permanenta, in spital. Pentru ca Flavius si-a trait toata viata numai in spitale.
Motivul? 7 diagnostice care i-au transformat viata intr-un chin.
1.  DIABET ZAHARAT INSULINO-DEPENDENT
2. SINDROM EVANS
3. ANEMIE SECUNDARA
4. HEPATOMEGALIE
5. TROMBOCITOPENIE SECUNDARA
6. LIMFOPENIE SECUNDARA
7. NEUTROPENIE SECUNDARA
Tratamentul copilului plus cele 6 mese zilnice de care are nevoie Stefanut se ridica la costuri lunare de peste 1000 lei, in afara faptului ca pentru a-i salva viata, este nevoie de un transplant de maduva. Costul acestei operatii este de 120.000 euro si nu se poate efectua in tara, pentru ca nu exista donator compatibil. Stefanut face 4 injectii cu insulina zilnic, si 6 teste  de glicemie, unul fiind obligatoriu inaintea fiecarei mese. O problema este si achizitionarea acestor teste destul de costisitoare; sindromul Evans ii provoaca acestui copilas dese hemoragii nazale, urmate de stari de oboseala excesiva si eruptii cutanate.
Greu de inchipuit dupa toate acestea ca Flavius este supus si la sedinte de chimioterapie pentru a combate ultimele 3 afectiuni mentionate mai sus. In aceste conditii familia este nevoita sa stea aproape in permanenta in preajma copilului deci veniturile sunt destul de mici; de aceea parintii cer ajutorul celor care ii pot ajuta cat de putin, pentru a strange banii necesari operatiei (120.000 euro) dar si medicamente, alimente sanatoase, rechizite, etc.
Am tinut sa cunosc personal aceasta familie si pot sa spun ca sunt oameni extraordinari. Domnul Filip isi iubeste enorm copilul si face tot ce ii sta in putinta sa ii ofere o viata normala; merita tot sprijinul si ajutorul nostru, si daca veti avea curiozitatea sa mergeti sa ii cunoasteti veti avea o surpriza placuta. Trist este ca astfel de oameni trec prin momente atat de grele.
Stefanut Flavius isi doreste o tableta.... Sa-ti traiesti viata intr-o rezerva de spital nu este intocmai amuzant si ar putea sa-si petreaca timpul cand se simte mai bine jucandu-se. Eu am gasit o oferta pentru o tableta si cu ajutorul celor interesati as vrea sa o achizitionez. Daca doriti sa contribuiti ma puteti contacta la nr. 0727569876 LAURA . M-ar bucura sa ii facem lui Flavius o vizita, oferindu-i acest cadou.
De asemenea il puteti contcta pe dl. FILIP ALEXANDRU, tatal lui Flavius, la nr. 0724183996 sau sa il ajutati cu o suma cat de mica in conturile deschise la UNICREDIT TIRIAC BANK.

RON: RO44BACX0000000855120000
EUR: RO17BACX0000000855120001
  • veti gasi cazul lui Flavius in media. Nu virati bani in conturile ziarelor pentru ca nu ajung la cei care au nevoie de ei. Acesta nu este un caz unic! Cel mai bine este sa luati legatura cu persoanele in cauza dupa care veti lua o decizie pertinenta asupra veridicitatii cazurilor si a celor care merita ajutati.
  • cine poate ajuta acest caz cu CICLOSPORINUM si TESTE CODE FREE pentru glicemie este rugat sa il contacteze pe dl. Filip Alexandru 0724183996.
VA MULTUMESC ANTICIPAT IN NUMELE FAMILIEI FILIP.

Un comentariu:

  1. Astazi, vorbind cu tatal lui, mi-a marturisit ca baietelul nu a iesit din cladirea spitalului de 5 luni.

    RăspundețiȘtergere